login   |    register

135
Drakentanden

Inleiding:
Tegenwoordig is bijna alles verkrijgbaar in de modelbouwwereld. Het is daarom niet altijd beter, wel altijd veel duurder. Met wat creativiteit kom je meestal verder dan de producenten van dure resin-artikelen.

Benodigdheden
Balsahout
Gips
Mesje
Lijm
Vogelzand

De vorm in Balsahout:
De afmetingen kan je zelf wat kiezen. Voor dit werkje heb ik volgende afmetingen gebruikt: Hoogte 3 cm Breedte 3 cm Diepte 2,5 cm
Het is dus de bedoeling dat je een gietvorm maakt uit balsa die er zo ongeveer dient uit te zien:Om de houtafdrukken te krijgen op je versperring heb ik met het uiteinde van een satestokje lijntjes in het balsahout gedrukt.

Het gips:
Ikzelf heb hier gebruik gemaakt van snelwerkende gips van het merk Gyproc. Je kan ook met modelgips werken maar die is een pak duurder. Om de echte ‘beton-look’ te krijgen mengen ik door het gips was vogelzaad dat ervoor zorgt dat de gips niet glad opdroogt maar een korrelige textuur meekrijgt. Hierna gewoon de gietvorm opvullen, een uurtje geduld en klaas is kees.Het Resultaat:


Nu nog gaan schilderen en verweren en klaar is kees. Omgerekend heeft dit blokje me ongeveer 10 cent gekost… modelbouw een dure hobby??Met een vriendelijke groet
Koen

About the Author

About Koen Verbruggen (koenele)
FROM: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM


Comments

Ola Gasten Koen (Koenele) heeft ons een heel mooi artikeltje opgestuurd over het maken van tankversperringen zoals de welbekende drakentand. Koen merci voor het delen van deze nuttige informatie. Link to Item If you have comments or questions please post them here. Thanks!
MAY 16, 2007 - 04:07 PM
bedankt robert!
MAY 16, 2007 - 04:14 PM
Fijn artikeltje Koen! Handig groetjes martijn
MAY 16, 2007 - 08:40 PM
Koen, super methode! Vooral met dat vogelzand! Ik ga dit binnenkort zeker eens uitproberen. Paul
MAY 24, 2007 - 12:45 AM
hah nice. weet iemand waar ik balsahout kan kopen? ava papierwaren mb?
MAY 24, 2007 - 12:59 PM
Steven, balsahout is bij de meeste modelbouwwinkels en hobbywinkels wel te krijgen.
MAY 24, 2007 - 04:43 PM
Mooi artikel koen. Steven balsahout krijg je zoals paul al zei in de meeste modelbouwzaken, zeker waar ze RC Vliegtuigen verkopen.
MAY 24, 2007 - 06:12 PM
ik gebruik altijd ijsco stokjes aangezien ik toch elke avond als toetje een perenijsje pak
MAY 24, 2007 - 08:22 PM
'Allo mensen, Ziet er erg goed uit! Ik zal het zelf ook nog wel eens uit proberen Ik heb eigenlijk alleen maar 1 punt waar misschien onduidelijkheid over kan ontstaan. In de lijst met bijnodigheden staat "Vogelzand" genoemd, en in de uitleg staat weer: "Om de echte ‘beton-look’ te krijgen mengen ik door het gips was vogelzaad..etc.". Naast de 2 spellingsfouten in die zin, staat zoals je ziet, hier vogelzaad vermeldt. Is het nu vogelzand of echt het vogelzaad? Ik heb verder op niks iets aan te merken, ik dacht alleen dat dit misschien wat verwarring kon verwekken onder de minder ervaren modelbouwers, zoals ik. Verder een ZEER leerzame artikel, bedankt koen! Bram
JUL 03, 2007 - 02:14 AM
ik neem aan dat het vogelzand moet zijn. dit is van dat fijne witte zand wat ze dus gebruiken om in vogelkooien de bodem mee te bedekken.
JUL 03, 2007 - 02:21 AM